bartmeppelink.reismee.nl

Relaxen en Stage

Beste lezers, Paramaribo 33C

Na mijn vorige bericht heb ik nu toch een bericht met een leukere boodschap. Vorig weekend hebben we een lekker weekendje gehad. Vorige week zaterdag heb ik heerlijk niets gedaan. Ik ben achter mijn laptop gekropen en ben ik fanatiek met school bezig geweest. Jaja, ik ben hier ook nog met school bezig! Angelie en Willemijn waren de stad in om te winkelen en Nasria was aan het werk op Libi. Dus ik had heerlijk het rijk voor mij alleen. Afgelopen zaterdag hebben we de wasmachine hier geprobeerd. Wat een ding is dat. Dit is geen wasmachine zoals in Nederland, maar dit is eentje die je zelf moet vullen met water. Dus fanatiek ging ik met emmers water aan de slag om de was te draaien. En dat is me toch een werk. Eerst moet je de machine vullen met water om je was te laten wassen. Daarna laat je deze weer leeg lopen en vul je deze weer opnieuw met water om de was te spoelen. Dan haal je de was eruit om weer in een aparte centrifuge te doen. Het was even wat werk maar de was wordt er wel weer mooi schoon van.

Zaterdagavond zijn Willemijn, Angelie en ik lekker uiteten geweest bij Fort Zeelandia. Een heel mooi restaurantje aan de Surinamerivier. Het eten was echt super, heerlijke pasta met kip heb ik gegeten. We hebben hier heerlijk geborreld en daarna zijn Willemijn en ik richting ZsaZsaZsu gegaan om lekker te gaan stappen. Zondag aan het begin van de middag zijn we naar Colakreek gegaan. Met de auto van Libi zijn we richting Colakreek gereden om lekker te chillen. Onderweg wisten we niet zeker welke weg we in moesten en stopten bij een tankstation om de weg te vragen. Voordat we het wisten renden er 3 dames richting de auto om ons zelfgemaakte koek te verkopen. De koeken worden gewoon in de auto gegooid zodat je het wel moest kopen. Gelukkig voor mij stonden de verkoopsters aan de kant waar Angelie zat. Angelie die heeft eens even duidelijk en streng toegesproken dat ze rustig moesten doen. Als zij ons gingen helpen om de goede weg te vinden kocht Angelie een paar koeken van ze. En toen Angelie haar portemonnee pakte was de maat voor Angelie. Een verkoopster wilde het geld gewoon uit haar portemonnee pakken. Echt zo ontzettend asociaal. We hebben de verkoopsters af kunnen schudden en zijn onderweg gegaan richting Colakreek. Colakreek is een recreatiegebied waar je lekker kunt zwemmen. De naam Colakreek is te danken aan de kleur van het water. Het lijkt net echt cola. Het water was zeer verkoelend en hebben een lekker dagje gehad in onze hangmat.

Afgelopen week op stage was ook weer erg leuk. Deze week ben ik begonnen om de functie van zorgcoördinator goed in beeld te krijgen. Ik 2 diensten met zuster Cecilia meegelopen en een goed beeld gekregen van de werkzaamheden. Vanaf volgende week zal ik onder supervisie van haar functioneren als zorgcoördinator. Dinsdag werd huisje 3 op Libi ontruimd omdat er een gigantisch wespennest zat. Er zaten echt duizenden wespen boven in de wc van die woning. Ondertussen was huisje 3 ontruimd en is de brandweer gebeld. Hier komt de brandweer om de wespen dood te maken. En dat doen ze niet gewoon gif, ze spuiten hier de wespen gewoon dood met diesel. Vervolgens ontstond er slagveld van dode wespen en een enorme stank in huisje 3. Volgens mij maak je dit alleen hiermee en niet in Nederland. Donderdag hebben we onze 2e evaluatie gehad. De directeur en broeder Mario waren erg tevreden over de gang van zaken en ik mag door naar de volgende fase van mijn stage. Natuurlijk ben ik daar erg blij mee. Er zijn natuurlijk punten waar ik aan moet werken of aan moet blijven werken maar dit komt volgens Mario helemaal goed. Ik heb echt heel veel zin om de volgende fase in te gaan en deze succesvol af te ronden.

Tot het volgende verhaal!

Groetjes

Marloes!

Dus 't is daar niet alleen relaxen.. Hahaha!
Mooi verhaal weer Bartje!
Geniet er nog even van!
XXXXX

Hermien

De brandweer die wespen dood maakt met Diesel. mmm beetje vreemd haha.
Nog even en je bent alweer op de helft!!!!
Gaat best wel snel eigenlijk...
Nou tot de volgende keer

XX

Sienke en Geert.

We lezen wel dat Suriname toch echt anders is dan Schoonebeek en omgeving. Succes met je volgende stage. We blijven nieuwsgierig naar je ervaringen.

Rianne

dag Bart,
erg leuk om jouw site ook te lezen. Het geeft een goed beeld van een en ander. Fijn dat je evaluatie goed verlopen is, eerlijk gezegt had ik ook niet anders verwacht van je.
Ga je het komende week wel redden zonder de dames? Schroom niet om in te bellen op skipe als je om een vlotte meid met een vlotte babbel verlegen zit :)
Heel veel groeten en geniet van het weekend (en de rust zonder de dames, dit biedt trouwens ook perspectieven zou ik zeggen..... :)

Nicolet

Weer erg leuk om te lezen (leuker dan je vorige avontuur haha)
Colakreek vond ik ook heerlijk, ondanks het oplopen van een litteken (wat nu een mooi aandenken is haha)

Succes met stage! Fijn dat het zo goed gaat.

Brasa Nicolet

Hester

Verschrikkelijk irritant, die dames van de koeken of niet?! Zou helemaal gek worden haha!

Fijn dat er nu een beter bericht op je pagina staat. Is toch leuker om te lezen haha!!

We spreken!

Lfs.

hennie

ben jij dit bart na je avond stappen?

hennie

let vooral op het eind op de rode auto!