bartmeppelink.reismee.nl

Bye Bye Suriname!

Trouwe reisblog lezers, Lelydorp 30 graden

Zo dit zal dan mijn laatste bericht uit Suriname zijn. In een van mijn eerste updates schreef dat het raar was om Nederland voor 4,5 maand achter te laten. En nu vind ik het raar dat ik weer weg ga uit Suriname. Je hebt hier een hele poos gewoond.

Vorige week heb ik 3 late diensten gedraaid op de SEH. De maandagavond was er helemaal niets te doen, en zat ik rustig het NOS-journaal te kijken. En tot mijn verbazing kwam Schoonebeek in het journaal, ik sprong ineens op van mijn stoel! Dinsdag heb ik een rit gehad. Het meisje op de scooter was aangereden door een auto. Snel onderweg naar de plek, maar eerst moest er even gezocht worden waar ook alweer die straat was. Nadat we eindelijk wisten waar het was, waren we snel ter plekke. Uiteindelijk viel het reuze mee, ze had schaafwonden en gaf pijn aan haar rechter flank van het lichaam.

Woensdag hebben we een klinische les gegeven aan de zuster op Libi Makandra. De opkomst was deze keer wel groot en ze vond het erg leerzaam. We hebben het gehouden over ‘hygiëne in de gezondheidszorg'. Daarna was er direct een oproep met voor de ambulance. Er was een auto ongeluk gebeurd, en er moesten 2 ambulances uitrijden. Nadat we inmiddels een uur onderweg waren geweest naar het ongeval waren we toch ter plekke. Vier mannen die ernstige schaaf en snijwonden hadden. De 1 klaagde over pijn aan de hand, de had pijn bij zijn ribben en weer een ander had een behoorlijke snijwond. De weg was weer barre slecht, en ook moesten een zeer krakkemikkig bruggetje over met de ambulance, gelukkig lagen de planken op de brug al goed, dus we konden in een streep door naar Paramaribo.

Afgelopen weekend was ons laatste weekend in Suriname. Dus een goede reden om er nogmaals flink van te nemen. Eerst lekker uiteten geweest met Jennifer, Suzanne en Willemijn bij Zus&zo en daarna zijn we lekker uitgeweest in ZsaZsaZsu.

Ik ben toch wel al veel bezig met het naar huis gegaan. Maar gelukkig heb ik vandaag nog wat afleiding gehad. We zijn naar de brouwerij van Parbo bier gegaan. Ik was nog nooit in een brouwerij geweest en kon nou duidelijk zien hoe het er aan toe gaat in een Surinaamse Brouwerij. Om 11 uur zaten we al achter de verschillende smaken bier. Alleen mochten we bijna nergens foto's maken dus het bewijs is matig!

Nou bakra's nog even en deze jongen staat weer op Nederlandse bodem.

Groetjes Bart

Melanie

Tot vrijdaaaag! Dat klinkt anders dan tot over 2 maand ofzo :P
Hele goede reis donderdag en we zien je gauw!

Suus

Hé Bart,
Nu is het grote avontuur alweer bijna voorbij, dat nemen ze je in ieder geval niet af! Zag van de week nog bij BNN een reportage waar ze uitgingen in ZsaZsaZsu (alles over Suriname valt op!) Leuk om te lezen dat jij daar dan ook je stapavondjes hebt gevierd!
Een goede reis en ik zie je snel weer :-)

xx Suus

Rianne

Hey Bakra,
Nog even en je bent weer in ons natte en koude kikkerlandje.
een hele fijne terugreis gewenst en nog een mooi afscheid op Libi! Geniet ook van die laatste momenten.
en uh........als je een baan zoekt in het mooie Brabant,
laat maar weten (wij kennen ook mooie plaatjes om van te genieten in je hangmat)

Hermien

hoi hoi,

Aan de ene kant erg jammer dat we niet meer jouw verhalen kunnen lezen, maar aan de andere kant ook erg mooi, want dan zien we je weer!!!!! Is inderdaad erg snel gegaan die tijd. Nou zie je vast aankomend weekend!!
Geniet de laatste dagen en een hele goede terugreis!!!!

Richelle

Bartje komt weer thuis hollééé hollééé!!

Ik wens je eeeen super goede terugreis!! En geniet nog ff van het zonnetje, want helaas in NL is het weer optimaal KOUD!!;)

Riggel.

erna helmut

hallo Bart wij zullen de reisberichten uit Suriname missen ,een goede reis en een behouden thuiskomst

del Friso

Dit was dus alweer het laatste verhaal :(
Wens je nog een paar hele mooie laatste dagen en dan zie ik je snel weer in NL!
X

Marlon

Hey Bart,

Dat was het dan al bijna weer:p maar ook vast weer heel veel zin om naar huis te gaan, maar lijkt me ook wel weer moeilijk idd, je hebt daar zoveel beleefd..
Heel veel plezier nog heel eventjes en een goede terugreis naar Nederland:p

Liefs Marlon

Liefs

Swelling

Yeahhh barte komt weer thuis oleee oleee!
een Hertog Jan gaat smaken vrijdag! :D

tot vrijdag in de kroeg waarschijnlijk! :D

Loes

Bart het was prettig jou te volgen in Suriname, hopelijk
waren al die meelevende vrienden een ondersteuning
voor je in dat verre land.Ik heb van jou spontane reis-
verslagen genoten, en hoop dat jij van onze opkikkertjes wat had.
Groetjes en een goede terug reis Loes

Nicolet

Bart!! Hele fijne terugreis!!

Sienke en Geert

Bart, we hebben genoten van je mooie verhalen. Bedankt daarvoor. Goede thuisreis en we hopen dat je in ons "koude" landje een "warme" ontvangst krijgt.

Angelie

Hai, ook voor jullie zijn de laatste dagen aangebroken, en dat gaat met gemengde gevoelens (I know). Geniet nog van de laatste momenten. Thuis in het koude Nederland MOET je weer, maar ook fijn om je familie en vrienden te zien. Deze ervaring is voor het leven!!! En...... Bart door dit avontuur hebben wij elkaar leren kennen, voor mij een nuchtere leuke jongen uit Schoonebeek. Mede door jouw heb ik ook een heel fijn gevoel overgehouden aan Suriname.

Lieve Groetjes Angelie

Ellen

Heey bartje...

Geniet nog even van die laatste dag daar! En succes met afscheid nemen!!
Fijne reis...
En tot vrijdag!!! YEAHHH!!:D

Wilma

Goede reis en tot morgenochtend Bart!
Groetjes

juf Joke

hey Bart, ik weet dat je op dit moment in het vliegtuig zit om weer naar ons koude kikkerlandje te gaan.
't is maar goed dat er in Schoonebeek nog wat brandstof in de grond zit, kun je het thuis lekker opstoken. Dat is wel even wat anders dan de airco volop aan.
See you on school.

Hester

Je bent onderweg!

Goed bezig! See you tomorrow!

Lfs.

Yvette

Hee Bart,
je kent me niet maar ik kwam toevallig je site op reismee.nl tegen. Ik vertrek a.s donderdag naar Suriname. Ik ga 2 maanden stage lopen in het 's Lands Hospitaal als verpleegkundige. Laatste maand ga ik natuurlijk vakantie houden! Ik vroeg me af of je nog tips voor me had wat betreft mijn stage en evt bezienswaardigheden. Ik las dat je direct je stageleerplan hebt laten zien. Wat voor leerdoelen heb jij hierin opgenomen? (Zodat ik ong weet wat ik kan doen, want ik weet nog helemaal niet want ik kan verwachten). Heel erg bedankt! (yvette-suri.reismee.nl)